Illes Control - control de plagas en Mallorca
Desinsectació

Paneroles Posem fi a les plagues de paneroles

Em surten paneroles dels racons

Tots coneixem a les paneroles i també coneixem un dels dits més habituals que envolten de glamour a aquest insecte i és que es diu que sobreviurien a la bomba atòmica. En l'actualitat coneixem més de 4500 espècies de cucarchas, on podem trobar diferents tipus de mida fins i tot diferents formes d'alimentar-, encara que la majoria són omnívors.

Pel que fa a la reproducció se sap que la femella posa ous en una ooteca (massa d'ous). En el nostre cas, la cucarcha germànica posa aproximadament entre 30-40 ous, la qual cosa ens indica el poder de proliferació i el maldecap que això suposa. Fins a tal punt que el 2015 es van atendre un total de 24.000 trucades a Balears per atendre un problema de paneroles.

El problema amb les paneroles

Les paneroles suposen un greu problema dins de l'àmbit urbà. Solen ser habituals les plagues de paneroles en algunes èpoques de l'any.

Les paneroles solen habitar en zones on hi ha una temperatura càlida i és un tipus de plaga que es reprodueix amb facilitat, de manera que esmuy important una intervenció immediata per part d'un professional.

Hi ha diferents tipus de cucarchas, la més habitual en la nostra societat és la germànica o comunament denominada com cucarcha rossa pel seu color groguenc. Aquesta panerola és la que se sol colar a casa nostra per la qual cosa es converteix en una de les plagues més esteses pel món.

Aquest tipus d'insecte requereix d'una sèrie d'accions per posar fi a la plaga que generen ja que la seva constitució el protegeix dels perills que poden posar fi a la seva vida

Panerola alemanya o comunament anomenada panerola rossa
Panerola alemanya o comunament anomenada panerola rossa

Què puc fer amb la plaga de paneroles?

Al mercat hi ha multitud de productes i insecticides que poden donar solució a casos puntuals de paneroles. El problema és quan aquests mètodes convencionals no aturen la proliferació d'aquests molestos bestioles. A les Illes Control comptem amb plans de manteniment i seguiment enfocats a el control de plagues d'cucarchas, posant fi a la reproducció i proliferació de paneroles.

Si tens un bar, un restaurant o qualsevol tipus de negoci on necessitis mantenir aquests insectes a ratlla fins i tot a casa teva ... no dubtis a sol·licitar-nos pressupost sense cap tipus de compromís.

Emetem un certificat de tractament:

En el cas d'empreses d'hostaleria, restauració o alimentació podem realitzar-li l'APPCC Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític seguint la normativa sanitària (Norma 43)

+ info

Cucaracha rossa- Blatella germànica

Són insectes amb el cos deprimit, pla i amb ales sobre el dors i llargues potes amb espines. La seva grandària és entre 13-16 mm de longitud amb dues ratlles negres sobre el pronot.

 • Detecció i seguiment:
  És la panerola més important i freqüent en l'entorn urbà. Solen trobar-se en llocs calents i humits. Per això estan presents en cuines, banys, esquerdes prop d'aliment o aigua, són d'activitat nocturna
  Solen viure en llocs poc higiènics, i pot contaminar el nostre entorn i alimentes, són vectors de bacteris.
 • Control de la plaga: Consisteix en l'aplicació de tècniques com a mesures de control a través de trampes, gels o biocides.

Què farem per eliminar les paneroles?

  • Inspecció: comprovarem la plaga indicada. Aquesta inspecció es pot fer visualment i amb trampes de seguiment de feromones o atraients alimentaris.
  • Intervenció: consisteix en l'aplicació de mesures correctores a través de punts de control (físics o químics). La intervenció física és realitzada amb trampes i gels i la intervenció química és realitzada amb productes biocides normalment amb termini de seguretat
  • Seguiment: la nostra empresa pot realitzar-li el tractament personalitzat (puntual, xoc o amb manteniments) .Contáctenos i pregunti per ells

Panerola americana o Panerola Roja (Periplaneta americana)

   És una de les espècies de panerola més gran d'entre les que habitualment es poden trobar en habitatges, restaurants, hotels, escoles, supermercats, etc. A més, aquesta panerola, originària d'Àfrica tropical, és l'espècie més comuna en els sistemes de clavegueram i xarxes subterrànies de les ciutats.

Què farem per eliminar les paneroles?

   • Detecció i seguiment: Solen trobar-se en llocs amb presència de menjar, soterranis, llocs humits, xarxa de clavegueram. Es desplacen corrent o volant i són d'activitat nocturna
   • Control de la plaga: Consisteix en l'aplicació de tècniques com a mesures de control a través de trampes, gels o biocides.

Tractament contra les paneroles

 • Instal·lació de trampes de feromones adhesives en punts estratègics per a ser capturades
 • Aplicació de producte gel específic per a l'eliminació d'aquesta plaga
 • Aplicació de producte en pols específic per a l'eliminació d'aquesta plaga
 • Polvorització amb producte químic específic per a l'eliminació completa d'aquesta plaga