Illes Control - control de plagas en Mallorca
Corcs

Corcs Tractament i eliminació de corc

Quan veiem aparèixer els primers foradets a la nostra fusta ens adonem que és el moment de trucar a un professional per salvar nuestraos mobles i / o estructures.

El problema

En general, aquest tipus de plaga és molt perillosa. El corc es caracteritza per perforar la fusta produint un polsim que s'anomena volia que, alhora, és un indicador que aquest insecte xilòfag s'ha instal·lat en les nostres estructures o mobles de fusta.

protegim la fusta i eliminem la plaga de corcó

A l'igual que passa amb el tèrmit, no ens adonem que el corc està en els nostres mobles fins que la plaga va avançant en el seu camí cap a la destrucció. En un primer moment s'instal·la a les nostres estructures i poc a poc va avançant, creant aquests túnels i destruint l'estructura de fusta.

A més dels forats, el poder destructor del corc fa que el moble soni a buit, la qual cosa és un altre indicatiu de la seva presència.

A les Illes Control realitzem tractaments per prevenir i curar la fusta
A les Illes Control realitzem tractaments per prevenir i curar la fusta
Aplicació de tractaments curatius per a la fusta
Aplicació de tractaments curatius per a la fusta
El capricorn posseeix unes antenes molt llargues
El capricorn posseeix unes antenes molt llargues

A més del corc, també podem fer esment de l'escarabat capricorn.
Aquest escarabat de la fusta constitueix una plaga poc comuna però molt perillosa. les seves larves es dipositen a la fusta i ocasionen veritables destrosses ja que aquestes excaven túnels per sortir posteriorment a la superfície.

Encara que no sol afectar el mobiliari (taules, cadires ...) si que afecta la fusta tova i als nostres jardins, parcs i boscos.
L'aparició d'aquesta plaga pot produir la mort de l'arbre o arbres i la destrucció total de la fusta.

La nostra solució

El nostre equip de professionals té llarga experiència en els tractaments preventius i curatius dels mobles de fusta davant de les plagues de corc. Us expliquem alguns dels instruments que fem servir per acabar amb ells:

Dispositiu amplificador de el so efectuat pel corc a l'interior de la fusta.
El corc va creant túnels i acabant amb la part interior de les estructures i mobles.

Mesurador d'humitat

L'higròmetre proporciona el valor de la humitat relativa tant en fusta com en murs d'obra.
És recomanable conèixer els nivells d'humitat per analitzar el risc de la instal·lació.
Dispositiu que detecta la humitat que té la fusta. Els elèctrodes mesuradors consisteixen en agulles cobertes amb material aïllant en tota la seva longitud amb excepció de la punta. L'aparell relaciona la conductivitat elèctrica de la fusta amb el contingut d'humitat i ho reflecteix en una escala de percentatge. Humitats normals en la fusta de bigues i marcs estan compreses entre el 14 i el 16% depenent de el tipus de fusta i de la ubicació tant geogràfica com de l'ús a què es destini la peça (exterior, a la intempèrie, protegida, etc.) .

Detector de moviment

Dispositiu emissor de microones utilitzat per a la detecció de moviment a l'interior de les estructures tant d'obra com de fusta.
Actua a manera de radar detectant moviment fins a una distància d'uns 40 cm de profunditat. L'aparell emet radiacions de microones no destructives, que quan troben un objecte en moviment, com passa amb un insecte, són reenviades a l'aparell i analitzades per ell. La detecció d'el moviment es transmet en forma de barra gràfica. Com més moviment hi ha més ampla és la barra. S'utilitza en la base dels murs de càrrega, pilars, bigues, base de marcs, etc.

Els nostres tractaments contra el corc

Mètodes Químics

Polvorització El tractament mitjançant polvorització és adequat per a les fustes lliures de recobriment. Per a això s'aplica el producte insecticida i / o fungicida amb la finalitat d'obtenir una pel·lícula protectora a nivell superficial evitant l'acció de xilòfags.

injecció El tractament mitjançant injecció és el més adequat per al tractament d'elements estructurals, com ara bigues i pilars, i marcs de portes, etc. Amb aquest tractament s'aconsegueix impregnar tota la peça de fusta a tractar.

El tractament consisteix en l'aplicació del producte insecticida i / o fungicida a pressió a través d'unes vàlvules injectores. Per a això es col·loquen les vàlvules injectores separades entre si a una distància d'uns 30 cm aproximadament amb una broca de 9,5 mm i distribuint-les de manera que s'aconsegueixi una correcta distribució del producte en tot l'element de fusta a tractar. El nombre, distribució i mida de les vàlvules dependrà de l'espècie de fusta, així com de la seva secció.

Mètodes Físics

Microones El tractament de fusta per microones és el mètode físic de tractament de xilòfags de la fusta aplicat per Illes Control. Aquest sistema serveix per a resoldre tots els problemes d'infestacions en instal·lacions amb fustes fixes o no fàcils de desmuntar: tarimes, sostres, bigues, mobles, etc.

La tècnica està basada en l'ús d'ones curtes per eliminar eficientment la plaga sense provocar danys a l'estructura. Per tant, és un sistema amb un 100% d'eficàcia i que és respectuós amb el medi ambient. A més és un mètode vàter.

Eliminació de corc mitjançant la màquina ecowood
Eliminació de corc mitjançant la màquina ecowood
Tractament amb ecowood per mantenir fora de perill la fusta
Tractament amb ecowood per mantenir fora de perill la fusta
Tractament de calor contra corc
Tractament de calor contra corc

Tractament amb calor:
El tractament de calor consisteix a introduir el moble de fusta o la peça en una cambra a la qual se li va sotmetent aire calent el que comporta a una pujada progressiva de temperatura fins a la eliminació de l'insecte i sense que la fusta pateixi cap dany.
A Illes Control oferim el servei de recollida del moble per al seu posterior tractament

+ Info

En aquest vídeo es pot veure el funcionament de la màquina ecowood que consisteix en un tractament mitjançant microones que és letal per als insectes i totalment inofensiu per a la fusta fins i tot encara que tingui claus o superfícies metàl·liques